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  1. 論集(論文集)
  2. 広島女学院大学論集
  3. 19集

鮫子の皮の調理に関する研究-水温の影響について-

https://hju.repo.nii.ac.jp/records/1017
https://hju.repo.nii.ac.jp/records/1017
90b14319-4636-476f-a030-bf21de274464
名前 / ファイル ライセンス アクション
ronsyu19ukegawaokuda.pdf ronsyu19ukegawaokuda.pdf (546.5 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2023-03-03
タイトル
タイトル 鮫子の皮の調理に関する研究-水温の影響について-
言語 ja
タイトル
タイトル A Study of Making Chaothu Pies-Onthe Effect of Water Temperature-
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 鮫子の皮
キーワード
主題Scheme Other
主題 水温
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 奥田, 弘枝

× 奥田, 弘枝

ja 奥田, 弘枝

ja-Kana オクダ, ヒロエ

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請川, 琴子

× 請川, 琴子

ja 請川, 琴子

ja-Kana ウケガワ, コトコ

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Okuda, Hiroe

× Okuda, Hiroe

en Okuda, Hiroe

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Ukegawa, Kotoko

× Ukegawa, Kotoko

en Ukegawa, Kotoko

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 In making flour into chaothu pies,the temperature of the water to be added to the flour has been decided,from experience,a ccording to whether the chaothues are fried,
steamed or boiled. People have found that a different water temperature brings different hardness to the dough and the cooked chaothu pies. We made an experiment,therefore,to find out the relation between the temperature and the quantity of the water to be added to the flour,and the hardness of the dough and the cooked chaothu pies. The material used was wheat-flour (hard flour) on the market. The measuring apparatus were a Bravender Farinograph and a curd-tention meter. We measured the hardness of the dough and the cooked pies that varies according to different water temperature; we a1so examined how the dough was effected by the ways of kneading and extending it. The result of our experiment is as fol1ows; when the water temperature is raised,the dough,though with more water in it,can keep proper softness,which enab1es us to hand1e it easi1y and the cooked chaothues to taste soft and good.
書誌情報 広島女学院大学論集

巻 19, p. 95-104, 発行日 1969-12-20
出版者
出版者 広島女学院大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0374-8057
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-07-25 10:49:48.483469
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