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  1. 紀要論文
  2. 広島女学院大学論集
  3. 63集

高尿酸血症予防への食品選択による 尿pHのアルカリ化の影響

https://hju.repo.nii.ac.jp/records/712
https://hju.repo.nii.ac.jp/records/712
31a999e8-5498-40a1-b434-b72ea4782f3b
名前 / ファイル ライセンス アクション
ronsyu63shimooka.pdf ronsyu63shimooka.pdf (828.7 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2023-03-03
タイトル
タイトル 高尿酸血症予防への食品選択による 尿pHのアルカリ化の影響
言語 ja
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 高尿酸血症
キーワード
主題Scheme Other
主題 尿 pH
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 下岡, 里英

× 下岡, 里英

ja 下岡, 里英

ja-Kana シモオカ, リエ

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野村, 希代子

× 野村, 希代子

ja 野村, 希代子

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三浦, 芳助

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Shimooka, Rie

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Nomura, Kiyoko

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Kanbara, Aya

× Kanbara, Aya

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Seyama, Issei

× Seyama, Issei

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Ishimura, Kazunori

× Ishimura, Kazunori

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Miura, Yoshisuke

× Miura, Yoshisuke

en Miura, Yoshisuke

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The purpose of this study is to make an investigation of the influence upon uric acid metabolism through the urinary alkalization caused by the increase in an intake of vegetables. For the present examination we asked seven healthy subjects (male) aged from 23 to 70 to have vegetables more than 350 grams a day for one month. At the beginning and at the ending of this experiment we measured their P/K+ ratio, urine pH, uric acid excretion quantity, R (uric acid clearance/creatinine clearance), and serum uric acid level. The measurement told us that the increase in an intake of vegetables lowers P/K+ ratio less than 1.5. However, the measurement also showed that we cannot certify urinary alkalization only with their P/K+ ratio. There were some subjects whose quantity of urinary uric acid excretion changed with urinary alkalization. But their urinary uric acid excretion increased without any relation to the change of urine pH. The increase of urinary uric acit excretion as well as the improvement in the raito of R were observed in all the subjects who continued to take in vegetables more than 350 grams a day. We did not observe a prominent change in the serum uric acid level. What is noteworthy of notice in the present investigation, however, is that the intake of vegetables more than 350 grams a day makes a great effect on uric acid metabolism.
書誌情報 広島女学院大学論集

巻 63, p. 119-128, 発行日 2016-02-29
出版者
出版者 広島女学院大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0374-8057
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN1021267X
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-07-25 10:41:04.753572
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