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  1. 紀要論文
  2. 広島女学院大学論集
  3. 57集

冷凍検食の解凍条件が細菌検出精度に及ぼす影響

https://hju.repo.nii.ac.jp/records/778
https://hju.repo.nii.ac.jp/records/778
9fb96e24-97b2-474a-ba19-bc4082e98692
名前 / ファイル ライセンス アクション
ronsyu57murakami.pdf ronsyu57murakami.pdf (1.5 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2023-03-03
タイトル
タイトル 冷凍検食の解凍条件が細菌検出精度に及ぼす影響
言語 ja
タイトル
タイトル The Effects of the Thawing Method of Test Food
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 冷凍食品
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 村上, 和保

× 村上, 和保

ja 村上, 和保

ja-Kana ムラカミ, カズヤス

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本松, 京子

× 本松, 京子

ja 本松, 京子

ja-Kana ホンマツ, キョウコ

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大江, 和子

× 大江, 和子

ja 大江, 和子

ja-Kana オオエ, カズコ

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笹野, 千穂

× 笹野, 千穂

ja 笹野, 千穂

ja-Kana ササノ, チホ

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道祖, 友美

× 道祖, 友美

ja 道祖, 友美

ja-Kana サヤ, トモミ

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新庄, 朗子

× 新庄, 朗子

ja 新庄, 朗子

ja-Kana シンジョウ, アキコ

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正下, 久美子

× 正下, 久美子

ja 正下, 久美子

ja-Kana ショウジ, クミコ

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Muramami, Kazuyasu

× Muramami, Kazuyasu

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Honmatsu, Kyoko

× Honmatsu, Kyoko

en Honmatsu, Kyoko

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Ohe, Kazuko

× Ohe, Kazuko

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Sasano, Chiho

× Sasano, Chiho

en Sasano, Chiho

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Saya, Tomomi

× Saya, Tomomi

en Saya, Tomomi

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Shinjo, Akiko

× Shinjo, Akiko

en Shinjo, Akiko

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Shoge, Kumiko

× Shoge, Kumiko

en Shoge, Kumiko

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Bulk-meal kitchens are required to maintain food samples prepared by them for later food sanitary inspection; however, the method of thawing the prepared food samples at the inspection is not specified by regulations. We focused on this point and conducted the present experiment to investigate the appropriate thawing method. We have used domestic minced beef available on the open market. 
After freezing samples, they were thawed at 45°C, 20°C and 3°C and bacteriological examination was conducted in addition to visual inspection. The result showed that the samples thawed at 3°C could reproduce conditions of the pre-frozen samples most stably. The reproduced conditions included the appearance of the samples as the result of the visual inspection. In summary, the most desirable temperature for thawing prepared foods for inspection is at 3°C. In addition, food samples taken before freezing should be in small quantities or flattened if possible. Such a precaution would save time in both freezing and thawing and should result in better reproducibility and rapidity required in food sanitary inspection.
書誌情報 広島女学院大学論集

巻 57, p. 79-89, 発行日 2007-12-20
出版者
出版者 広島女学院大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0374-8057
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-07-25 10:53:43.544708
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