ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance
To

Field does not validate



インデックスリンク

インデックスツリー

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. 論集(論文集)
  2. 広島女学院大学論集
  3. 56集

食品の酸度・アルカリ度の測定

https://hju.repo.nii.ac.jp/records/784
https://hju.repo.nii.ac.jp/records/784
b3c89397-3fba-462e-95c0-243305e3d7a4
名前 / ファイル ライセンス アクション
ronsyu56miura.pdf ronsyu56miura.pdf (660.9 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2023-03-03
タイトル
タイトル 食品の酸度・アルカリ度の測定
言語 ja
タイトル
タイトル Determination of Acidity and Alkalinity of Food Materials
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 食品
キーワード
主題Scheme Other
主題 酸度
キーワード
主題Scheme Other
主題 アルカリ度
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 三浦, 芳助

× 三浦, 芳助

ja 三浦, 芳助

ja-Kana ミウラ, ヨシスケ

Search repository
福永, 祐子

× 福永, 祐子

ja 福永, 祐子

ja-Kana フクナガ, ユウコ

Search repository
瀧川, 裕里子

× 瀧川, 裕里子

ja 瀧川, 裕里子

ja-Kana タキガワ, ユリコ

Search repository
津田, 真美

× 津田, 真美

ja 津田, 真美

ja-Kana ツダ, マミ

Search repository
渡辺, 陽子

× 渡辺, 陽子

ja 渡辺, 陽子

ja-Kana ワタナベ, ヨウコ

Search repository
瀨山, 一正

× 瀨山, 一正

ja 瀨山, 一正

ja-Kana セヤマ, イッセイ

Search repository
Miura, Yoshisuke

× Miura, Yoshisuke

en Miura, Yoshisuke

Search repository
Fukunaga, Yuko

× Fukunaga, Yuko

en Fukunaga, Yuko

Search repository
Takigawa, Yuriko

× Takigawa, Yuriko

en Takigawa, Yuriko

Search repository
Tsuda, Mami

× Tsuda, Mami

en Tsuda, Mami

Search repository
Watanabe, Yoko

× Watanabe, Yoko

en Watanabe, Yoko

Search repository
Seyama, Issei

× Seyama, Issei

en Seyama, Issei

Search repository
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The acidity and alkalinity of food materials in various menus was determined to clarify the influence of food on physiological functions. Menus mainly containing alkaline food materials (alkaline menu) and acid ones (acid menu) were compared. Determination of acidity and alkalinity was performed for each food material in the alkaline menu and acid menu, and acidity and alkalinity of one meal and a day's one were estimated.
1. Most of food materials in acid menu were assessed to be acid food, and those in the alkaline menu were assessed to be alkaline food except staple food.
2.The acid menus of 5 days in the test period were all assessed to be acid food. The mean acidity for a day’s meal was 1.95 and there was no difference in the acidity between 5 days tested.
3.The mean alkalinity was 2.97 for the respective alkaline menus for 5 days, but the acidity of the first day was 0.52. After that, its alkalinity was gradually increased (2.07 for the day-2 to 6.03 for the day-5). When it is needed to keep a day’s acidity or alkalinity constant, a menu should be designed through determination of acidity/alkalinity of each food material and its content.
書誌情報 広島女学院大学論集

巻 56, p. 121-129, 発行日 2006-12-20
出版者
出版者 広島女学院大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0374-8057
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2023-07-25 10:53:39.461013
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3