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  1. 紀要論文
  2. 広島女学院大学論集
  3. 50集

寒天ゲルのテクスチャーとその評価

https://hju.repo.nii.ac.jp/records/814
https://hju.repo.nii.ac.jp/records/814
274cc3a5-5acb-462b-948d-b1953de0d981
名前 / ファイル ライセンス アクション
ronsyu50miura.pdf ronsyu50miura.pdf (660.1 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2023-03-03
タイトル
タイトル 寒天ゲルのテクスチャーとその評価
言語 ja
タイトル
タイトル Evaluation of Textural Properties of Agar Gel
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 寒天ゲル
キーワード
主題Scheme Other
主題 テクスチャー
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 三浦, 芳助

× 三浦, 芳助

ja 三浦, 芳助

ja-Kana ミウラ, ヨシスケ

Search repository
Miura, Yoshisuke

× Miura, Yoshisuke

en Miura, Yoshisuke

Search repository
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 A comparison test of the characteristics of texture of each gel, using agars for Japanese-style confections, general foods and culture, based on the instrumental measurement and the organoleptic evaluation was made, and obtained the following results. 1) The agars to be used for culture and general foods formed a tough gel rich in elasticity. The agar to be used for Japanese-style confections was characteristic of flexible and soft sense of touch. 2) The texture of the agar gel, with the addition of sucrose, became harder and more tough. The agar to be used for the general foods was influenced more by the addition of sucrose than the agar for Japanese-style confections. 3) The difference of the texture between the agar gel for Japanese-style confections and that for the general foods was discerned organoleptically. The hardness, cohesiveness and gumminess of the agar gel showed a positive correlation in the results of organoleptic evaluation and of instrumental measurement.
書誌情報 広島女学院大学論集

巻 50, p. 59-67, 発行日 2000-12-20
出版者
出版者 広島女学院大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0374-8057
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-07-25 10:53:06.134599
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