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  1. 紀要論文
  2. 広島女学院大学論集
  3. 47集

こんにゃくゼリーの品質評価に関与する要因

https://hju.repo.nii.ac.jp/records/833
https://hju.repo.nii.ac.jp/records/833
7a94162c-6262-455f-b205-d896d6d1953f
名前 / ファイル ライセンス アクション
ronsyu47miura.pdf ronsyu47miura.pdf (581.7 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2023-03-03
タイトル
タイトル こんにゃくゼリーの品質評価に関与する要因
言語 ja
タイトル
タイトル Factors on Quality Evaluation of Konjac (Amorphophallus konjac) Jelly
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 こんにゃくゼリー
キーワード
主題Scheme Other
主題 品質評価
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 三浦, 芳助

× 三浦, 芳助

ja 三浦, 芳助

ja-Kana ミウラ, ヨシスケ

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Miura, Yoshisuke

× Miura, Yoshisuke

en Miura, Yoshisuke

Search repository
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The ratio of chemical and physical factors contributing to the palatability of konjac (Amorphophallus konjac) jelly was investigated by a sensory evaluation. The data of the sensory evaluation were analyzed by aroma and flavor as the chemical factor and texture, temperature and external appearance as the physical one. The results clarified that the ratio of chemical and physical factors contributing to the palatability of konjac jelly is about 3:7 and physical factors influence the palatability much more than chemical factors. Furthermore, it is revealed that, among the physical factors, "texture" expressed by such terms as resistance to chewing, elasticity and feeling of swallowing is important factors concerned in the palatability. Textures of commercial konjac jellies were measured using the tensipresser. The texture of konjac jellies was different significantly by manufacturing companies and brands.
書誌情報 広島女学院大学論集

巻 47, p. 193-198, 発行日 1997-12-20
出版者
出版者 広島女学院大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0374-8057
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-07-25 10:52:46.429611
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