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  1. 紀要論文
  2. 広島女学院大学論集
  3. 43集

野菜の煮熟軟化に及ぼす各種塩類の影響:エネルギー分散型分光法による分析

https://hju.repo.nii.ac.jp/records/858
https://hju.repo.nii.ac.jp/records/858
4371a3ad-3785-4cc0-a80c-499d4ab35247
名前 / ファイル ライセンス アクション
ronsyu43okuda.pdf ronsyu43okuda.pdf (4.2 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2023-03-03
タイトル
タイトル 野菜の煮熟軟化に及ぼす各種塩類の影響:エネルギー分散型分光法による分析
言語 ja
タイトル
タイトル Effects of Various Types of Salts on the Softening of Cooked Vegetables:Analysis by Energy Dispersion Spectrum
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 野菜
キーワード
主題Scheme Other
主題 煮熟軟化
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 奥田, 弘枝

× 奥田, 弘枝

ja 奥田, 弘枝

ja-Kana オクダ, ヒロエ

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Okuda, Hiroe

× Okuda, Hiroe

en Okuda, Hiroe

Search repository
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Japanese radish, cut about into 3 mm thick fan-shaped slices was cooked in a 0.2 M salt solution for 30 minutes. A spot analysis of three spots each 100 µm² in size was made using the energy dispersion spectrum. The mean value of these three spots was computed and the following results were obtained:
1. A correlation existed between the softening of the samples of Japanese radish and the increment rate of K.
2. In comparing the ratio of metal elements to chlorine of each chloride, the ratio was found to be different from the ratio in the solution prior to cooking. The ratio of elements which were actually transferred to the Japanese radish tissue was in the order of K > Fe > Ca > Al > Na > Mg, showing a difference in value. It is suggested that the elements were transferred to the radish tissue in this order. It is considered that the behavior of these metal elements is due to the degree of ion exchange with pectin.
3. A proportional relationship was observed between the elution rate of metal elements and the increment rate of chlorine.
書誌情報 広島女学院大学論集

巻 43, p. 185-198, 発行日 1993-12-20
出版者
出版者 広島女学院大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0374-8057
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-07-25 10:52:27.600411
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