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  1. 紀要論文(大学紀要など)
  2. 広島女学院大学生活科学部紀要
  3. 18号

学童期の食生活実態調査と食教育

https://hju.repo.nii.ac.jp/records/105
https://hju.repo.nii.ac.jp/records/105
78d88c38-c701-4fb6-84ca-d674a2b45e4b
名前 / ファイル ライセンス アクション
seikatsukagaku18simooka.pdf seikatsukagaku18simooka.pdf (2.5 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2023-02-28
タイトル
タイトル 学童期の食生活実態調査と食教育
言語 ja
タイトル
タイトル Survey on the dietary habit of schoolchildren and the effects of Nutrition education
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 nutrition educatio
キーワード
主題Scheme Other
主題 食教育
キーワード
主題Scheme Other
主題 dietary habit
キーワード
主題Scheme Other
主題 食習慣
キーワード
主題Scheme Other
主題 school children
キーワード
主題Scheme Other
主題 学童期
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 下岡, 里英

× 下岡, 里英

下岡, 里英

ja-Kana シモオカ, リエ

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中藪, 宏美

× 中藪, 宏美

中藪, 宏美

ja-Kana ナカヤブ, ヒロミ

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石見, 百江

× 石見, 百江

石見, 百江

ja-Kana イワミ, モモエ

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Shimooka, Rie

× Shimooka, Rie

en Shimooka, Rie

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Nakayabu, Hiromi

× Nakayabu, Hiromi

en Nakayabu, Hiromi

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Iwami, Momoe

× Iwami, Momoe

en Iwami, Momoe

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 In the present study, we examined the dietary habit of children in the late years of elementary school as well as their parents, and also investigated the effects of provision of one week's worth of recipes for boxed lunches. Subjects had a low rate of skipping breakfast and a strong awareness of diet. However, improvements in nutritional balance and appetite were considered necessary with regard to breakfast. The results of the dietary survey suggested insufficient intake of cereals, vegetables, milk and dairy products, potatoes, soybeans, fruits, and seaweeds. In addition, intake of calcium and iron was the most likely to be insufficient. A total of 73% of subjects used the lunch recipes provided for improvement of nutritional balance, and provision of these recipes improved the nutritional balance of lunches.
書誌情報 広島女学院大学生活科学部紀要

号 18, p. 53-68, 発行日 2011-03-09
出版者
出版者 広島女学院大学生活科学部
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 09193529
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
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Ver.1 2023-07-25 10:47:11.329066
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