Item type |
紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) |
公開日 |
2023-03-03 |
タイトル |
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タイトル |
食品の代謝による酸負荷と生体内の酸:塩基平衡維持機構の相互作用について |
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言語 |
ja |
タイトル |
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タイトル |
Interaction of pH Regulatory Mechanisms with Proton Load Yielded by Metabolic Degradation of Foods |
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言語 |
en |
言語 |
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言語 |
jpn |
キーワード |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
酸 |
キーワード |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
食品 |
キーワード |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
塩基平衡 |
キーワード |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
酸負荷 |
キーワード |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
酸塩基平衡 |
資源タイプ |
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資源タイプ識別子 |
http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 |
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資源タイプ |
departmental bulletin paper |
著者 |
瀨山, 一正
神原, 彩
三浦, 芳助
Seyama, Issei
Kanbara, Aya
Miura, Yoshisuke
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抄録 |
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内容記述タイプ |
Abstract |
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内容記述 |
This review has attempted to clarify the sources of metabolic acid in relation to renal acid excretion and metabolic handling of acid with effective buffering systems. Three potential acidifying factors are; 1) the generation of sulfuric acid through the metabolism of sulfur-containing amino acides, 2)organic acids produced by leakage from the TCA cycle and 3)the incomplete matabolic degradation of organic substances. To make physiological serum a constant pH=7.4, prerequisite conditions in which generated hydrogen ions are excreted and consumed bicarbonate ions that are regenerated are met by buffering systems, urea synthesis in the liver and hepato-renal interorgan metabolosm for glutamin. |
書誌情報 |
広島女学院大学論集
巻 58,
p. 211-224,
発行日 2008-12-20
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出版者 |
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出版者 |
広島女学院大学 |
ISSN |
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収録物識別子タイプ |
ISSN |
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収録物識別子 |
03748057 |
フォーマット |
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内容記述タイプ |
Other |
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内容記述 |
application/pdf |
著者版フラグ |
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出版タイプ |
VoR |
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出版タイプResource |
http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |